marți, 12 ianuarie 2016

Astazi e prea tarziu pentru regrete, pentru intrebari a caror raspuns nu mai au importanta, pentru voi. Astazi e prea tarziu sa te mai gandesti "cum ar fi fost daca...."

Atunci cand o relatie se sfarseste, indiferent de motive, mereu va exista ceva care face acele doua suflete sa isi aminteasca toata viata unul de celalalt.
Acel ceva se numeste "amintire".
Amintirile, ca sunt ele triste, ca sunt despre momentele fericite, despre clipele de glorie petrecute impreuna, sunt cele care vor tine oamenii legati pentru totdeauna, indiferent de distanta care ii desparte, indiferent de cat timp a trecut de cand nu s-au mai vazut, de cand nu si-au mai vorbit.
Amintirile raman in ciuda timpului, in ciuda raului care a separat oamenii, in ciuda luptei noastre de a le sterge din memorie.

Atunci cand vei deschide ochii si vei realiza singuratatea in care zaci, iti vei aminti de ea, cea care era in permanenta langa tine, cea care era sprijinul tau in clipele grele, cea care era fericita cu nimicul ce i-l ofereai, fiindca tot ce o facea fericita era prezenta ta in viata ei.
Iti vei aminti de ea atunci cand vei realiza ca desi ai de toate, ceva simti ca lipseste, lipseste ea. Atunci vei realiza ca ea era mult mai importanta dar tu ai ales sa iti cauti fericirea in  lucruri materiale.
Atunci cand vei deschide usa casei si vei realiza ca tot ce ai e o casa goala, trista, iti va aparea in minte imaginea ei, chipul ei luminat si bratele larg deschise cu care te intampina seara in pragul casei.
Poate toate asta iti vor instala tristetea in suflet, poate pe obrazul tau o lacrima se va scurge, o lacrima de tristete lasand pe obraz urma regretelor.Dar va fi prea tarziu, de fapt prea tarziu e de multa vreme, pentru ca nimic din toate astea nu vor mai conta pentru ea.

Poate ca pentru ea a durut atunci mult mai mult decat si-ar fi imaginat ea vreodata, dar a meritat toata acea durere fiindca fara de ea nu s-ar fi putut vindeca vreodata, fiindca fara de ea nu ar mai fi fost omul care este azi, fiindca altfel nu ar fi avut cum sa invete sa puna propria ei persoana inainte de toate.
Pentru tine insa, va durea in fiecare zi din viata ta, va durea cu atat mai mult cu cat dimineata te vei trezi la fel de singur si trist cum adormi seara.
Astazi e prea tarziu pentru regrete, pentru intrebari a caror raspuns nu mai au importanta, pentru voi.
 Astazi e prea tarziu sa te mai gandesti "cum ar fi fost daca...."
Povestea voasta acum este doar un capitol din trecut, doar o poveste cu final tragic, trist, doar o alta fila din cartea trecutului, o etapa a vietii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu