luni, 22 februarie 2016

Dragostea apare atunci cand admiti ca toate relatiile tale au fost o fuga continua de singuratate dar in fata careia ai pierdut de fiecare data.

Cand dragostea apare in viata ta, nu-i da cu piciorul, nu renunta la ea pentru nimeni si nimic pentru ca a doua sansa s-ar putea sa nu ti se mai ofere. 
Cand fericirea iti bate la usa, deschide-i fara ezitare, nu te gandi la ceea ce te impiedica sa o faci, cine te iubeste, intelege ca si tu ai dreptul la fericire, ca meriti sa fii fericita si ca ai nevoie de fericire si iubire in viata ta.
 
Oamenii cauta dragostea o viata intreaga, o cauta neincetat, iar cand au obosit sa mai caute, sa mentina speranta vie, atunci dragostea apare.
Dragostea apare atunci cand incetezi sa mai alergi dupa ea, atunci cand incetezi sa te minti pe tine dar si pe restul, atunci cand incetezi sa te joci cu sentimentele oamenilor nevinovati, atunci cand ai curajul sa recunosti ca fiecare relatie de pana acum a fost doar un refugiu pentru sufletul tau singuratic si zbuciumat.
 
Dragostea apare atunci cand admiti ca toate relatiile tale au fost o fuga continua de singuratate dar in fata careia ai pierdut de fiecare data, pentru ca asa ai ajuns sa experimentezi cel mai urat tip de singuratate, "cea in doi".
Dragostea apare atunci cand ai curaj sa iti asumi singuratatea si stii de ce? Pentru ca atunci toata concentrarea ta se revarsa doar asupra propriei persoane, pentru ca atunci ai suficient timp la dispozitie sa reflectezi asupra dorintelor si asupra nevoilor tale, pentru ca atunci o poti astepta in liniste, pentru ca daca se va intampla sa apara tu nu vei avea obligatii fata de nimeni, vei fi libera sa o primesti cu bratele deschise fara sa te tulbure gandul ca ai putea rani o alta persoana.
 


Cand vine vorba de dragoste nu exista "prea tarziu" sau "timpul meu a trecut".
Dragostea nu tine cont de varsta, de frumusete, de bogatii sau de oamenii din jur.
Dragostea nu ar tebui sacrificata de dragul unor oameni care ne acuza ca iubim, care ne fac sa ne simtim vinovati pentru fiecare esec din viata lor si care nu reusesc sa vada mai departe de egoismul lor, crezand ca e un act de egoism sa iti traiesti iubirea in timp ce ei agonizeaza in nefericire, nefericire de care doar ei se fac responsabili prin faptul ca nu lupta pentru a le fi mai bine, astfel incat prefera sa inoate in invidie si rautate.
 
Atunci cand apare un om in viata ta si simti ca el este sufletul tau pereche, cand simti ca va completati reciproc, ca aveti aceiasi viziune asupra vietii, aceleasi dorinte, aceleasi scopuri, tine de el, tine cu dintii daca e nevoie si lupta, lupta pentru ca putine sunt cuplurile care sunt incercati de sentimente comune, reciproce.
Daca barbatul de langa tine a reusit sa iti provoace dependenta, daca simti ca ti se scurge prin vene doar gandindu-te la el, daca simti ca ti se taie respiratia cand ii auzi numele, atunci e clar, e dragoste.
 
Daca barbatul de langa tine nu se rusineaza sa iti declare dragostea in public, daca nu se sfieste sa te ia de mana si sa arate altor "pretendente" ca inima lui are deja o stapana, daca te cauta in fiecare dimineata, daca esti motivul surasului lui din zorii zilei, atunci cu siguranta este omul tau si motivul pentru care nici o relatie nu a mers. 
Abia cand ti-ai gasit sufletul pereche, jumatatea ta de inima lipsa, abia atunci te poti declara un om cu adevarat realizat.
Dragostea e cel mai frumos sentiment, nu ar trebui sa fie umbrit de rautate, de egoism, de interese marsave.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu